Adatkezelési szabályzat

1. Az adatkezelő neve
A TaxiMost.hu szolgáltatást EWISESOFT Kft. üzemelteti.
2. Az adatkezelő címe
8000 Székesfehérvár, Széchenyi u. 3. II/8.
3. Az adatkezelő elérhetőségei
support@taximost.hu
info@taximost.hu
http://www.ewise.hu

4. Az adatkezelés megnevezése
Az információs önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 5. § (1) bek. a) pontja alapján az érintett hozzájárulása.
5. A kezelt adatok
a. a regisztrációhoz szükséges kötelezően megadott adatok:
  • név
  • telefonszám
  • e-mail cím
  • jelszó (kivéve Facebook és Google accounttal történő regisztráció esetén)
b. a taxirendelés során kötelezően megadott adatok:
  • rendelési cím
  • e-mail cím (ha a regisztrációnál nem volt kitöltve, pl. Facebook)
  • utas telefonszáma (ha a regisztrációnál nem volt kitöltve vagy nem egyezik az ott megadott számmal)
c. a taxirendelés során önkéntesen megadott adatok (melyek megadása nem kötelező, azonban segíthetnek a rendelés jellegének, valamint a kényelmi szempontok pontosításában):
  • utas neve (ha nem egyezik meg a regisztrációkor megadott névvel)
  • előrendelés esetén az utazás időpontja
  • utasok száma (alapértelmezett: 1)
  • autók száma, mérete, típusa
  • úticél
  • bankkártyás vagy nagy címlettel történő fizetés
  • speciális óhajok (pl. állatok, dohányzás, csomagok)
  • cookie funkció használata
  • hírlevél küldése a felhasználó e-mail címére
A taxirendeléskor rögzítésre kerülnek a felhasználó által megadott, rendeléshez kötődő adatok is (megrendelés ideje, kért kiszállási időpont, fizetés módja, megjegyzése stb.). A rendelés feladásakor eltároljuk a felhasználó számítógépének illetve mobiltelefonjának IP-címét.
A TaxiMost.hu honlapra való belépéskor olyan általános információkat gyűjtünk, amelyek személyesen nem azonosíthatják a felhasználót, ezután ezeket az információkat honlapunk fejlesztése érdekében elemezzük.
A honlapunkon cookie-kat használunk, hogy a rendelési folyamatot kényelmesebbé tegyük. A honlapunk használata során egy vagy több cookie-t küldünk a felhasználó számítógépére, amelynek révén annak böngészője egyedileg azonosítható lesz.

6. Az adatkezelés célja
a. a regisztráció során megadott adatok felhasználásának célja, a felhasználó azonosítása, jogosultságainak ellenőrzése, kezelése
b. a taxirendelés során megadott adatok felhasználásának célja, hogy a felhasználó által adott megrendelést a taxitársaság felé továbbítsuk
c. az adatkezelő a megjelölt céloktól eltérő célra a személyes adatokat nem használja.

7. A felhasználó adataihoz hozzáférő személyek
Mivel a TaxiMost.hu a rendeléseket taxitársaságok, valamint fuvarközvetítő cégek felé közvetíti, ezért a rendelési adatokat eljuttatjuk szerződéses partnereinkhez. Ezen kívül az ügyfélkezeléssel foglalkozó munkatársak és a szolgáltatás folyamatos üzemeltetésért felelős rendszergazdák férhetnek hozzá a felhasználó TaxiMost.hu oldalon eltárolt adataihoz.

8. Az adatkezelés időtartama
Tekintettel arra, hogy a TaxiMost.hu szolgáltatást számos felhasználó rendszeresen használja, a felhasználó által megadott adatokat 5 évig tároljuk.
A felhasználó kérése estén regisztrációját megszüntetjük, a rendelési információkat azonban a közvetítő kereskedői tevékenységünk miatt kötelesek vagyunk megőrizni annak érdekében, hogy szolgáltatásunk és elszámolásunk adatokkal is alátámasztható legyen üzleti partnereink részére.
9. Hirdetések a TaxiMost.hu-n
A TaxiMost.hu a weboldal rendelési felületén a rendelési folyamatot nem zavaró módon hirdetéseket helyezhet el.
10. A felhasználó adatkezeléssel kapcsolatos jogai
A kötelező személyes adatok megadása nélkül a TaxiMost.hu szolgáltatásai nem vehetők igénybe. Személyes adataik kezeléséről a felhasználók tájékoztatást kérhetnek. Ebben az esetben munkatársaink meggyőződnek a kérés jogosságáról (e-mail vagy telefon alapján) és válaszolnak kérdéseidre. Ebben az esetben információt adunk ki a kezelt adatok tartalmáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó cégről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg a felhasználó adatait. A tájékoztatás ügyfélszolgálatunk felkeresésével kérhető.
A felhasználó maga helyesbítheti adatait. Erre a bejelentkezés után a „Személyes adatok” funkció alatt van lehetőség.
Amennyiben a felhasználó úgy érzi, hogy az adatkezelő megsértette a személyes adatai védelméhez való jogát, igényét az Infotv. valamint a Ptk. alapján bíróság előtt érvényesítheti, valamint kérheti a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság segítségét.
11. Az adatkezelési szabályzat elfogadása és módosításának lehetősége
A felhasználó a regisztrációval magára nézve kötelezőnek fogadja el a jelen adatkezelési szabályzatot.
Az adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési szabályzatot a felhasználók előzetes értesítése mellett egyoldalúan módosítsa. A felhasználó a szolgáltatásnak a módosítás hatálybalépését követő használatával elfogadja a módosított adatkezelési szabályzatot.
12. Felelősség kizárás
Tekintettel arra, hogy az adatkezelő kizárólag információt közvetít a megrendelő és a taxitársaság között, az adatkezelő ezúton kizárja a személyszállítás megvalósulásával kapcsolatos bármilyen felelősségét, így adatkezelő nem felelős a szolgáltatás teljesítéséért, illetve annak minőségéért. (Így pl. különösen azért, ha a taxi a megrendelő által megadott helyszínre késve érkezik, vagy egyáltalán nem érkezik meg, stb.).

Felhívjuk a felhasználó figyelmét, hogy bár a TaxiMost.hu szolgáltatás ingyenes, azonban a szolgáltatás okostelefonról való használata hívás- illetve internet-előfizetési díjterheléssel járhat.
További kérdéssel, illetve észrevételeivel keresse munkatársunkat a support@taximost.hu e-mail címen.